Ancelotti: "Zidane is belangrijk voor me"

Carlo Ancelotti is zeer te spreken over het werk van Zinedine Zidane bij Real Madrid. De ervaring van de Fransman is volgens de coach heel waardevol.

Zizou is sinds afgelopen zomer assistent van Ancelotti, die in Madrid toen het stokje overnam van José Mourinho. "Zidane is heel belangrijk voor mij. Zijn samenwerking met Karim Benzema, Álvaro Morata en Jesé werpt zijn vruchten af", sprak Ancelotti vrijdag volgens Goal op een persconferentie.

Real Madrid won de laatste acht wedstrijden op rij in alle competities. De laatste nederlaag was in oktober (2-1 tegen Barcelona). "Het team speelt om verschillende redenen heel goed. Je kan ook zeggen dat de coach goed werk levert", grapte de Italiaanse trainer.

In de Spaanse competitie speelt Real Madrid zaterdag een thuiswedstrijd tegen Granada. Bij winst gaat de Koninklijke Barcelona en Atlético Madrid in ieder geval voor één dag voorbij. Beide koplopers, die één punt boven Real staan, komen zondag in actie.

"We kunnen voor één dag koploper zijn, maar het is voor ons sowieso een belangrijke wedstrijd", aldus Ancelotti, die niet wilde reageren op het vertrek van voorzitter Sandro Rosell bij Barça. "Ik denk niet na over wat er in Barcelona gebeurt. Mijn focus ligt bij mijn eigen team."