Advocaat: "PSV wordt volgend jaar kampioen"

Dick Advocaat reist zaterdag met AZ af naar Eindhoven. Daar ontmoet hij zijn voormalig werkgever PSV. "Bij PSV langsgaan is altijd net ietsje leuker." De Alkmaarders plaatsten zich afgelopen week voor de halve finale van de KNVB Beker.

Na de zege op NAC Breda heeft de ploeg van Advocaat ook in de Eredivisie de lijn naar boven ingezet. Bij winst op PSV wordt het gat met de Eindhovenaren vier punten.

PSV zit in een lastige periode. Toch ziet Advocaat perspectief bij de club waar hij vorig seizoen actief was. "De uitwedstrijd tegen Ajax (1-0 nederlaag, red.) was bepalend. De titel is nu behoorlijk uit het zicht, maar volgend seizoen worden ze kampioen", zegt hij op een persconferentie.

"Heb geduld met zo’n jong team. Phillip Cocu heeft een kwalitatief uitstekende selectie. Nu Ola Toivonen weg is, kunnen ze verder gaan bouwen. Cocu kan alvast het elftal van volgend jaar laten inspelen."

Aanwinst Simon Poulsen zit nog niet bij de selectie van AZ. Advocaat laat weten dat de Deen eerst bij Jong AZ minuten maakt. "Dan kunnen we pas inschatten hoe dicht hij tegen een plaats bij het eerste elftal aan zit. Het is een positieve jongen die goed traint. Ik hou van aanvallende backs. Daardoor ontstaat er beweging in het elftal."

"In Italië werd Poulsen teruggefloten als hij de middenlijn passeerde. We zullen zien hoe hij het oppakt. Hij zal moeten presteren, anders komt-ie niet in het elftal."

Zonder Poulsen dus, maar Advocaat kijkt evengoed uit naar de ontmoeting met PSV. "Of ik het leuk vind om terug te komen in Eindhoven? Ik vind het overal leuk om te komen. Ja, alleen bij PSV langsgaan is altijd net ietsje leuker."