[JL] VVV-Venlo wint topper van Willem II

VVV-Venlo heeft vrijdag goede zaken gedaan in de Jupiler League. In de topper tegen Willem II bleken de Noord-Limburgers met 1-0 de beste dankzij een doelpunt van Pim Balkestein in de 86e minuut. Nummer twee FC Eindhoven speelde gelijk tegen Helmond Sport: 0-0.

Ook nummer zes De Graafschap kon niet winnen. Op bezoek bij Almere City FC werd pas in de slotminuut een punt gered via Dean Koolhof: 1-1. Vincent Janssen had de Flevolanders op voorsprong gebracht aan het begin van de tweede helft.

FC Den Bosch gaat nog altijd aan de leiding in de derde periode. De Bosschenaren hadden het uit bij Fortuna Sittard lastig, maar sleepten in de blessuretijd de zege uit het vuur via Benjamin van den Broek, die de 2-1 scoorde. Erik Quekel had zeven minuten eerder gelijkgemaakt. Fortuna stond toen al met tien man nadat Jeffrey Vlug met rood van het veld was gestuurd. Patrick N'Koyi had in de eerste helft de score namens Fortuna geopend.

FC Emmen won met 4-1 van Telstar. Wouter Weghorst scoorde twee van de vier Drentse doelpunten.

FC Dordrecht, dat zaterdag tegen Achilles '29 speelt, blijft de koploper met 47 punten. Eindhoven staat op 44, Willem II op 43 en VVV op 42. Die drie clubs speelden echter allemaal al een duel meer dan Dordrecht. Sparta (38) staat vijfde voor De Graafschap (37) en Den Bosch (36).