[FA Cup] Arsenal snel klaar met Coventry City

Arsenal heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de achtste finales van de FA Cup. In het Emirates Stadium werd Coventry City met 4-0 verslagen. Ondanks de lage klassering van Coventry (ze staan elfde in League One, het derde profniveau van Engeland) verscheen Arsenal op eigen veld met een sterk team aan de aftrap.

Manager Arsene Wenger had basisplekken voor onder meer Laurent Koscielny, Jack Wilshere, Mesut Özil en Lukas Podolski. Laatstgenoemde Duitser wist na vijftien minuten de score te openen. The Gunners pakten meteen het initiatief, en op aangeven van landgenoot Özil wist Podolski het net te vinden. De linkspoot omspeelde de doelman van Coventry, om vervolgens het scorebord op 1-0 te zetten.

Ook het tweede doelpunt van The Gunners was volledig van Duitse makelij. Een hoekschop van Serge Gnabry werd verlengd door Per Mertesacker, die daarmee Podolski de gelegenheid gaf om raak te koppen: 2-0 na 27 minuten.

Via Nicklas Bendtner, die voorin de voorkeur kreeg boven Olivier Giroud, kreeg Arsenal daarna de kans op nog een treffer. De Deen raakte de bal niet goed, waarna de inzet van Alex Oxlade-Chamberlain werd gekeerd door de doelman.

Door de comfortabele voorsprong bij rust sloop er vlak na de pauze wat gemakzucht in het team van Wenger. Doelman Lukas Fabianski moest redding brengen op een inzet van Leon Clarke, die even later de bal naast het Londense doel werkte.

In de slotfase liep Arsenal echter toch uit naar 4-0. Giroud, ingevallen voor Podolski, scoorde na 84 minuten op aangeven van Kieran Gibbs. Vijf minuten later tekende een andere invaller, Santi Cazorla, voor de eindstand. Hij kon makkelijk binnenschieten uit de rebound van een schot van Carl Jenkinson.

Er werd vrijdagavond nog één andere wedstrijd gespeeld. Nottingham Forest (2) en Preston North End (3) kwamen niet tot scoren. Over anderhalve week zal een replay volgen.