"Er spelen wel wat zaken rond Luuk de Jong"

Luuk de Jong zit 'gewoon' bij de wedstrijdselectie van Borussia Mönchengladbach voor het duel met Bayern München. De Jong kan wel rekenen op belangstelling. De Jong (23) is dit seizoen geen vaste waarde bij Mönchengladbach.

De 7-voudig international kwam in deze jaargang tot dertien optredens in de Bundesliga, telkens als invaller. In totaal stond De Jong nog geen negentig minuten op het veld voor Mönchengladbach (85).

In de laatste wedstrijd voor de winterstop stond de recordaankoop van Die Fohlen slechts drie seconden binnen de lijnen. Trainer Lucien Favre liet De Jong in de blessuretijd nog opdraven, waarna vrijwel direct voor het einde werd gefloten. De spits trok daarna zijn shirt en vertrok snel richting de catacomben.

De geruchten over een transfer kwamen daarna op gang. Newcastle United en Stoke City zouden tot de clubs behoren met interesse voor De Jong. Met een week te gaan op de transfermarkt zit de Nederlander echter nog altijd bij Mönchengladbach. Tegen Bayern München zit hij bij de selectie.

Zaakwaarnemer Louis Laros wil niet ingaan op de geruchtenstroom rond De Jong, die bij Mönchengladbach nog een contract heeft tot medio 2017. "Er spelen wel een aantal zaken, maar meer kan ik er op dit moment helaas niet over zeggen", aldus Laros tegen Goal.

De Jong kwam in de zomer over van FC Twente en maakte in zijn eerste seizoen zes doelpunten in 23 duels in de Bundesliga. Dit seizoen heeft hij te maken met de concurrentie van zomeraanwinsten Max Kruse en Raffael. De aankopen krijgen de voorkeur van coach Favre, die ook nog beschikt over Peniel Mlapa en Branimir Hrgota.