Cocu: "Matavz en Wijnaldum op schema"

Tim Matavz maakt komende zondag weer minuten in Jong PSV. Ook met de revalidatie van Georginio Wijnaldum gaat het de goede kant op.

"Matavz zal zondag bij Jong PSV zijn eerste minuten weer gaan maken, hij is helemaal fit. We moeten nog even kijken hoe lang hij het volhoudt", liet Cocu vrijdag weten op een persconferentie. "Als hij de nodige wedstrijdritme heeft opgedaan, dan zal hij snel weer aansluiten bij de groep.”

De Sloveen speelde voor het laats op 10 november 2013. Daarna raakte hij geblesseerd aan zijn knie, maar een rentree is aanstaande. Dat geldt nog niet voor Georginio Wijnaldum, die met een rugblessure kampt. "Wijnaldum heeft de afgelopen week bijna alles mee kunnen doen, op de partijvormen na. Het gaat de goede kant op."

PSV hoopt de moraal weer wat op te vijzelen na de nederlaag tegen Ajax van vorige week. Het kampioenschap is hierdoor een haast onmogelijke opgave geworden. Een flinke teleurstelling voor Cocu. "Ook voor de spelers, maar dat is een goede reactie."

"We hadden met z’n allen veel van de wedstrijd verwacht, maar niet het beoogde resultaat gehaald. We hebben het grotendeel van de wedstrijd het voetbal gespeeld wat we willen."

Zaterdag mag PSV het weer proberen, wanneer AZ op bezoek komt. "We hebben even nodig gehad om de doelstellingen weer scherp ter stellen naar de volgende wedstrijd toe en iedereen is weer gefocust voor de wedstrijd van morgen. We waren bezig om een goede serie neer te zetten.”

Het duel met de Alkmaarders betekent ook een weerzien met Dick Advocaat, de coach onder wie Cocu vorig seizoen nog assistent was. "Het is leuk om elkaar weer te ontmoeten, we hebben samengewerkt en ik heb veel van hem geleerd. Ik kijk er naar uit om hem weer te treffen."