[Bundesliga] Baard Verbeek kan eraf, Nürnberg wint

Gertjan Verbeek mag zich weer scheren. Zijn ploeg 1. FC Nürnberg won zaterdag voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in de Bundesliga.

Verbeek beloofde om zijn baard te laten staan, totdat Nürnberg een overwinning zou boeken in de competitie. TSG 1899 Hoffenheim kwam zaterdagmiddag langs en het leverde direct drie punten voor Verbeek en co. op.

Nürnberg kwam na 24 minuten op voorsprong. De Duitse Amerikaan Timothy Chandler gaf het publiek reden tot juichen, toen hij de bal van buiten de zestien tussen enkele verdedigers door in de korte hoek schoot. Aanvaller Josip Drmić zorgde vlak voor rust voor een marge van twee doelpunten na een prima aanval van de thuisploeg.

Na de pauze ging Nürnberg vrolijk door met scoren en was het Daniel Ginczek die een vlijmscherpe counter zorgvuldig afrondde. Verbeek kon rustig gaan zitten en het publiek in Nürnberg vermaakte zich met gevatte liederen over de baard van de trainer. Drmić bepaalde de eindstand vervolgens nog op 4-0, toen hij een voorzet van Kiyotake met de brost aan nam en in de hoek schoot.

Voor het eerst drie punten dus voor Nürnberg en Verbeek, die de laatste plaats nu volledig aan Eintracht Braunschweig overdragen. Die ploeg komt zondag echter nog in actie tegen Werder Bremen.