[FA Cup] Manchester City kan blamage tegen Watford voorkomen

Manchester City is aan een enorme blamage ontkomen. In eigen huis kwam de ploeg op een 0-2 achterstand tegen Watford, maar Sergio Agüero en Aleksandar Kolarov zorgden toch voor een zege. Het werd 4-2. De motor van Manchester City draaide de afgelopen weken op volle toeren en laagvlieger Watford was dan ook gewaarschuwd.

De ploeg uit het Championship hoopte vooral een waarschijnlijke nederlaag in het Etihad Stadium zo beperkt mogelijk te houden, maar het liep volledig anders. Manuel Pellegrini begon met sterren als Yaya Touré, Jesús Navas en Sergio Agüero in de basis, maar de ploeg kwam niet in de wedstrijd. De bezoekers kwamen zelfs verrassend op voorsprong, maar geheel onverdiend was het niet. City speelde slordig en Watford maakte hier dankbaar gebruik van.

Fernando Forestieri kreeg de bal aan de linkerkant en snelde bewaker Martin Demichelis voorbij. De uitkomende Costel Pantilimon werd met een schuiver verslagen en Watford stond op voorsprong. Dit leverde gemor in het Etihad Stadium op en City schakelde een tandje bij. Watford liep achteruit, maar maakte de verrassing nog groter door na een halfuur op 0-2 te komen.

Opnieuw werd Demichelis op snelheid verslagen en ditmaal was het Troy Deeney die de Argentijn klopte. Pantilimon had ook dit keer geen antwoord op de inzet van een Watford-aanvaller. Na rust besloot Pellegrini om Vincent Kompany, Pablo Zabaleta en Steven Jovetic in de ploeg te brengen en City drong steeds meer aan.

Dat leverde na een uur spelen de aansluitingstreffer op. Edin Dzeko tikte een voorzet van Kolarov op doel, maar doelman Bond pareerde de inzet. Agüero stond echter klaar om de rebound in te schieten en bracht City terug in de wedstrijd.

De druk was bijna onhoudbaar in het laatste halfuur en uiteindelijk bezweek Watford. Agüero kreeg de bal op rand zestien en schoot met links hard en hoog raak. City wist dat de klus in de laatste tien minuten nog te klaren was en viel met man en macht aan. Drie minuten voor tijd leverde dat toch nog de zege op. Kolarov kreeg eeen afgeslagen corner voor zijn voeten en schoot vanaf 35 meter op doel. Bond had geen goed antwoord op dit schot, dat via zijn handen over de doellijn rolde.

In blessuretijd completeerde Agüero zijn hattrick met een kopbal toen Bond onder de bal door vloog. City kwam zo heel goed weg tegen Watford en ontkomt aan het spelen van een replay. De ploeg van Manuel Pellegrini plaatste zich met de 4-2 zege voor de vijfde ronde van de FA Cup.