Hekman wint op de Weissensee

Gary Hekman heeft op het natuurijs van de Oostenrijkse Weissensee de Aart Koopmans Memorial gewonnen. Hij bleef na een wedstrijd over honderd kilometer Jouke Hoogeveen en Frank Vreugdenhil voor.

Op twee ronden voor het eind leek het nog mis te gaan voor Hekman en zijn ploeg toen ze de slag hadden gemist. Simon Schouten had een grote voorsprong gepakt en leek op weg naar de zege. "Ik dacht dat we ernaast gingen grijpen", erkende Hekman na afloop. "Op dat moment zag ik Jan Maarten Heideman onderdoor komen. Die zat eerder al helemaal kapot, maar toch pakte hij nu weer de kop en begon enorm te sleuren. Ongelooflijk. Die man is 40, maar hij heeft negen levens. En hij heeft ze vandaag allemaal gebruikt."

Pas in de laatste kilomter werd Schouten ingelopen, waarna Hekman de sprint won. Bij de dames werd de wedstrijd gewonnen door Carla Zielman, zij bleef na tachtig kilometer Mariska Huisman en Sharon Hendriks voor.

Er word komende week nog meer geschaatst op de Weissensee. Zo staan daar nog het Open NK en de Alternatieve Elfstedentocht op het programma. "Er komt nog een heel mooi ONK aan. Dat wil ik ook graag winnen, " aldus Hekman, die dan wel zal moeten afrekenen met Arjan Stroetinga. Die was vandaag, net als de rest van de BAM ploeg, afwezig en klopte Hekman eerder deze maand bij het NK op kunstijs.