Lurling bevestigt rentree bij Heerenveen

Anthony Lurling keert terug bij sc Heerenveen. De aanvaller (36) zegt dat de deal tussen Heerenveen en NAC Breda nagenoeg rond is.

Lurling meldt tegenover Voetbal International dat de overgang in een afrondende fase zit. De twee clubs hebben volgens de routinier maandag nog een gesprek om de deal te beklinken. Behalve sc Heerenveen was ook ADO Den Haag geïnteresseerd, maar Lurling kiest voor een rentree in Friesland.

Tussen 1999 en 2002 speelde de Brabander ook voor Heerenveen. Met de Friese club was Lurling nog actief in de Champions League. "Ik zou erover liegen als ik zeg: dit doet me niets", zei de ervaren aanvaller in gesprek met Voetbal International. "Ik heb toch een mooie tijd gehad in SC Heerenveen."

Lurling leefde in Breda in onmin met trainer Nebojsa Gudelj. De coach liet de Bosschenaar buiten de selectie voor het uitduel met AZ. Lurling voelde zich gekrenkt en kondigde direct aan naar een nieuwe club op zoek te gaan. Tegen PEC Zwolle ontbreekt hij vanwege een blessure, meldt NAC.

Vanaf het seizoen 2007/08 was Lurling een vaste waarde bij de Bredanaars. Tegen PEC Zwolle stond eerder nog een huldiging op het programma. De aanvaller speelde onlangs tegen Ajax zijn 250ste wedstrijd voor NAC, maar vanwege de soap rond Lurling, wel aanwezig bij de wedstrijd, gaat die vooralsnog niet door.

Lurling (l) in duel met Rudge van Roda JC. (Foto: Pro Shots)