[Serie A] Juventus met tien man naar remise in Rome

Juventus heeft zaterdagavond twee punten laten liggen in Stadio Olimpico in Rome. De Italiaanse koploper werd in bedwang gehouden door SS Lazio.

De topper in de Serie A kwam na ongeveer een kwartier spelen op gang toen Miroslav Klose dichtbij de openingstreffer was. Gianluigi Buffon behandelde een terugspeelbal helemaal verkeerd, waarmee de doelman Klose de kans gaf te scoren. De Duitser schoot de bal echter net naast.

Ook bij het volgende doelgevaar speelden Buffon en Klose de hoofdrol. Halverwege de eerste helft moest de ervaren Italiaan alvast gaan douchen, omdat hij in het strafschopgebied een overtreding maakte op de doorgebroken spits van Lazio. Antonio Candreva passeerde vervolgens vanaf elf meter invaller-doelman Marco Storari: 1-0.

Ondanks de ondertalsituatie werd ook Juventus gevaarlijk. Fernando Llorente kreeg bij een volley echter niet genoeg snelheid in de bal. Kort voor de pauze dacht Lazio opnieuw aan een strafschop, toen Leonardo Bonucci een handsbal maakte. Scheidsrechter Massa wees dit keer niet naar de stip.

Juventus verloor sinds december 2003 niet meer in de Serie A van Lazio, en de Oude Dame wilde dat uiteraard graag zo houden. Llorente gaf de bezoekers na een uur de gelegenheid om die reeks te verlengen. De Spanjaard kopte beheerst de 1-1 binnen na een fraaie combinatie aan de rechterkant tussen Stephan Lichtsteiner en Carlos Tévez.

Meteen daarna was Tévez zelfs in de buurt van nog een goal voor Juve, maar doelman Berisha kon de bal met zijn linkerarm nog net keren. Aan de andere kant maakte Klose bijna zijn tweede goal van de avond.

De grootste kans op de winnende goal was na 88 minuten voor Keita Baldé. Het schot van de invaller, die amper twee minuten in het veld stond, belandde op de paal. Het duel eindigde daardoor in 1-1. Juventus heeft nu negen punten voorsprong op AS Roma, dat zondag op bezoek gaat bij Hellas Verona.