Jans kan nog niet trots zijn op PEC

Ron Jans had niet per se goede woorden over voor zijn ploeg na de overwinning op NAC Breda. Zijn ploeg PEC Zwolle won met 2-1, maar maakte bijna geen aanspraak op de drie punten. NAC legde de club druk op, maar moest de punten uiteindelijk uit handen geven.

"Best mooi om eens op een lelijke manier te winnen. Dat kunnen wij niet zo goed", vertelt Jans voor de camera's van FOX Sports. "Ik zei in de rust: ik baal van jullie. NAC speelde matig maar wij ook. We deden niets met het vele balbezit."

"Over de strijdlust ben ik heel tevreden. Om trots te zijn op de ploeg moet er nog wel wat gebeuren", legt de ervaren Eredivisie-oefenmeester uit. "Dit was een cruciale wedstrijd. Verlies je hier dan wordt het heel spannend in de strijd tegen degradatie."

In Zwolle wordt er ineens weer over degradatie gesproken, terwijl PEC als een dolle stier aan het seizoen begon. De formatie van Jans pakte aan de lopende band punten en er werd zelfs even aan Europees voetbal gedacht. Sinds oktober werd er echter al niet meer gewonnen.