Mathijsen tien dagen 'out' door oogblessure

Feyenoord kan volgende week in de topper tegen Vitesse niet beschikken over Joris Mathijsen. De verdediger kampt met een oogblessure.

Mathijsen moest zaterdagavond tegen ADO Den Haag al vroeg in de tweede helft worden gewisseld. Hij werd meteen voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Trainer Ronald Koeman maakte zich zorgen. "Ik hoorde dat hij het zicht in één van zijn ogen kwijt is", reageerde hij volgens NUsport.

Later bleek dat Mathijsen geen ernstige schade aan zijn oog heeft. Door een bloeding in het oog is hij echter wel tien dagen uit de roulatie. De thuiswedstrijd tegen Vitesse moet de routinier dus aan zich voorbij laten gaan.

Vitesse is momenteel gedeeld koploper met Ajax, dat wel een beter doelsaldo heeft. De Arnhemmers komen zondag in actie tegen NEC. Bij winst is het gat met Feyenoord al zeven punten.

Feyenoord weet dus wat het vrijdag in De Kuip te doen staat. De Rotterdammers gingen in Den Haag met 3-2 onderuit, kort nadat de ploeg van Koeman zich had teruggeknokt van een 2-0 achterstand.