'Essien niet door medische keuring Milan'

De transfer van Michael Essien naar AC Milan lijkt niet door te gaan. Bij de medische keuring zou een knieblessure zijn geconstateerd. Volgens La Repubblica, een betrouwbare Italiaanse krant, gaat de transfer daarom vooralsnog niet door.

Milan werkt later het tweede deel van de medische keuring af. Daarna bepaalt de club of Essien wel of niet wordt vastgelegd. De club uit Milaan bereikte eerder deze week al een overeenkomst met Chelsea om de Ghanese middenvelder transfervrij over te nemen. Hij zou in San Siro een contract krijgen voor anderhalf jaar. In Milaan wil Essien in beeld blijven bij de Ghanese bondscoach, met het oog op het WK van komende zomer.

Essien moet Milan vooral in de Champions League een nieuwe impuls gaan geven. Dat is immers de enige prijs die het elftal van Clarence Seedorf dit seizoen nog kan winnen. De Rossoneri staan in de Serie A mijlenver achter koploper Juventus, en de ploeg werd onlangs ook nog uitgeschakeld in de Coppa Italia.

Dit seizoen werd Essien door Chelsea niet ingeschreven voor de Champions League. Hij zou daarom voor Milan in actie kunnen komen in de achtste finales, waarin Atlético Madrid de tegenstander is.