Lurling: "Terugkijken heeft geen zin"

Anthony Lurling denkt dat het voor alle partijen het best is dat hij vanaf maandag voor sc Heerenveen speelt. De spits gaat met ruzie weg bij NAC Breda. Lurling baalt van de huidige situatie bij NAC.

"Ik ga weg met een heel moeilijk gevoel. Ik speel hier zeven en een half jaar en heb alles met de club meegemaakt. Je denkt dat dit je laatste seizoen is, of wellicht nog een jaartje bij Den Bosch en dan vertrek je zo", zegt hij tegen Omroep Brabant.

De 36-jarige routinier hoopt dat hij alle ellende van zich af kan zetten. "Terugkijken heeft nu weinig zin. Ik had vorige week misschien wel mijn tanden op elkaar moeten houden en bij AZ op de tribune moeten gaan zitten. Maar zo ben ik niet en daar hadden ze ook wel rekening mee kunnen houden."

Tot slot wil Lurling ook benadrukken dat hij niet de enige is die fout zat. "Waar twee vechten hebben twee schuld. Voor alle partijen is het het beste als ik vanaf maandag bij Heerenveen zit."

Anthony Lurling speelde tussen 1999 en 2002 ook al voor Heerenveen. Hij scoorde toen 36 keer in 94 wedstrijden. Vervolgens droeg hij in Nederland ook het shirt van Feyenoord, RKC Waalwijk en FC Den Bosch. Vanaf 2005 stond de aanvaller twee jaar onder contract bij 1. FC Köln, maar dat werd geen succes.