F. de Boer: "Al met al een lekker weekend"

Ajax is na een 0-1 overwinning op Go Ahead Eagles alleen koploper in de Eredivisie. Coach Frank de Boer zag de concurrentie punten morsen. Vitesse had tot zondag evenveel punten als koploper Ajax, maar de Arnhemmers verspeelden in de derby tegen N.E.C. twee punten (1-1). Feyenoord ging zaterdagavond onderuit tegen ADO Den Haag (3-2). Ajax staat nu op twee punten van Vitesse.

Invaller Lasse Schöne beslist het duel met Go Ahead Eagles in het voordeel van Ajax. "Het team heeft zeker een voldoende verdiend. Ik geef de jongens een 6,5. Het is al met al een lekker weekeinde voor ons geweest door het puntenverlies van de concurrentie. Ik hoop dat er meer van zulke weekenden volgen", zegt De Boer tegen FOX Sports.

"Dat doelpunt was een grote opluchting. Er was maar een team dat verdiende te winnen en dat waren wij. Voor hetzelfde geld konden we echter ook verliezen. Die goal valt uiteindelijk met een beetje mazzel binnen, dus ik ben blij", aldus de coach van Ajax.

Doelpuntenmaker Schöne schoot in de rebound raak, nadat een vrije trap in de muur ging. "Ik raakte die vrije trap waardeloos. Gelukkig komt hij goed terug en daarna schoot ik hem de bal aardig met links", verklaart de middenvelder. "Dat doe ik normaal niet zo vaak."

Schöne begon op de bank in Deventer. Lesly de Sa kreeg een kans in de basis. De Boer hoopte de snelheid van de jonge buitenspeler als wapen in te zetten. "Dat was een beetje het idee en ik snapte die keuze wel", aldus Schöne. "En de trainer heeft het goed gedaan met de wissels, want ik scoorde. Dan is het moeilijk om te zeggen dat rouleren niet goed is. Ik was blij dat ik erin kon komen en belangrijk was."