Janssen: "We zijn op de goede weg"

N.E.C. Nijmegen pakt zondag een punt in de derby tegen Vitesse (1-1). Coach Anton Janssen toonde zich tevreden met een punt in de GelreDome. Janssen vond dat er nog meer in zat voor N.E.C.. De Nijmegenaren zakken ondanks het gelijkspel bij de nummer twee van de Eredivisie naar de laatste plaats.

N.E.C. heeft net als nummer zeventien RKC Waalwijk negentien punten uit twintig duels. Michael Higdon schoot de laagvlieger naast Vitesse nadat Dan Mori de score opende voor de thuisploeg. "Met name in de tweede helft hebben we het goed gedaan", zegt Janssen tegenover FOX Sports. "We hebben met veel overtuiging en bezieling gespeeld. En uiteindelijk leidde dat tot de 1-1."

"Als je kijkt naar de kansen en mogelijkheden had er meer ingezeten, maar we kunnen heel goed leven met een gelijkspel. We hadden weliswaar niet het initiatief, maar hebben wel heel veel kansen gecreëerd. Als we iets secuurder waren geweest hadden we meer doelpunten kunnen maken."

Janssen ziet progressie in de tweede seizoenshelft. N.E.C. won vorige week van ADO Den Haag. "Het resultaat bewijst dat we op de goede weg zijn. Dat hebben we drie keer laten zien in amper een week tijd. We zijn er nog lang niet. We treffen de komende weken Go Ahead Eagles en NAC in eigen huis. In die wedstrijden willen wij heel graag afstand nemen van de onderste plaatsen", besluit de coach.