Seedorf: "Ontzettend blij voor jongens"

Clarence Seedorf won zondag met AC Milan van Cagliari. Makkelijk ging het niet voor de Rossoneri, die in de slotfase een achterstand wisten om te buigen (1-2). Mario Balotelli en Giampaolo Pazzini maakten in de laatste drie minuten van de wedstrijd de treffer van Marco Sau ongedaan.

Seedorf was opgelucht na de overwinning. "Ik ben ontzettend blij voor de jongens. Deze zege is belangrijk voor het vertrouwen en goed voor het moraal", zegt Seedorf tegen Sky Sports Italia. "We bleven erin geloven tot het einde van de wedstrijd. Dat heeft mij goed gedaan. Dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden", aldus de opvolger van Massimiliano Allegri. Seedorf zat voor de derde keer op de bank bij Milan, met wie hij één keer won (van Hellas Verona) en één keer verloor (van Udinese).

Seedorf vond dat Milan zichzelf in de problemen bracht bij Cagliari. "We hadden voor de rust minimaal één keer moeten scoren. En je weet dat de tegenstander gevaarlijk kan worden in de counter als je met veel pressie naar voren speelt. Daarin moeten wij ons verbeteren. Het belangrijkste is de mentale weerbaarheid die mijn ploeg liet zien. Daar kunnen we op voortborduren."

Het is nog niet duidelijk of Milan de transfermarkt opgaat. Michael Essien kwam vanwege knieproblemen niet door de medische keuring. Het is nog niet duidelijk of de overgang van de Ghanees definitief van de baan is. Over andere transferzaken wilde Seedorf niet uitwijden.

"Uit respect voor mijn spelers praten we alleen over hen. Het is duidelijk dat de club in een overgangsfase zit en dat er geëvalueerd moet worden. We kijken daarbij eerst naar de huidige groep. Daar moeten we het beste uit zien te halen", besluit Seedorf.