Galatasaray en Sneijder lopen averij op

Galatasaray heeft zich zondag verslikt in middenmoter Gaziantepspor. Na een gelijkspel (0-0) kan koploper Fenerbahçe uitlopen naar een voorsprong van tien punten.

Trainer Roberto Mancini deed een beroep op Wesley Sneijder, die de gehele wedstrijd meedeed. Burak Yılmaz ontbrak vanwege een schorsing. De spits kreeg woensdag rood in de bekerwedstrijd tegen Elazigspor.

In aanvallend opzicht rekende Mancini tegen Gaziantepspor op de oprispingen van Sneijder en Didier Drogba. De Ivoriaan was met een vrije trap en een kopbal gevaarlijk. De beste kans kwam echter op naam van Felipe Melo. De middenvelder zag zijn kanonskogel gekeerd worden door keeper Zdryunas Karcemarskas.

Nadat ook Semih Kaya zijn schot geen doel zag treffen, daalde het niveau bij Galatasaray in de tweede helft.
Na rust kwam Gaziantepspor ook gevaarlijker opzetten in eigen huis. Kort na de pauze kwam Nordin Amrabat binnen de lijnen voor Cim Bom.

De gasten worstelden steeds meer met de tegenstander en zichzelf. Gaziantepspor mocht nog even hopen op meer, maar Semih maakte een gevaarlijke counter onschadelijk. Het bleef daardoor bij 0-0. Fenerbahçe en Dirk Kuijt kunnen maandag tegen Konyaspor het gat met Galatasaray vergroten tot tien punten.