[PD] Atlético ruim langs stadgenoot Vallecano

Atlético Madrid heeft uitstekende zaken gedaan bij Rayo Vallecano. In Vallecas, Zuidoost-Madrid, werd het 2-4 voor Los Rojiblancos. De ploeg liet vorige week na om te profiteren van puntenverlies van FC Barcelona.

De formatie van Diego Simeone bleef na een gelijkspel tegen Sevilla, net als Barça, op 51 punten staan. Real Madrid kwam eerder dit weekend langszij na een overwinning op Granada.

De stadgenoot hoopte de koppositie van Real over te nemen via een overwinning in Vallecas. De 'kleine' derby van Madrid eindigde in een ruime zege voor de bezoekers. Na acht minuten schoot David Villa Atlético aan de leiding. Op aangeven van Diego Costa schoot hij de bal met binnenkant voet in de kruising.

Vallecano hoopte via een strafschop terug te komen in de wedstrijd. De penalty van Jonathan Viera bleek een prooi voor Atlético-goalie Thibaut Courtois. Atlético schoot wel met scherp. Na een half uur spelen was Arda Turan het eindstation van een mooie aanval. Costa vond José Sosa, die Turan vrij zag staan. De Turk schoot van dichtbij raak.

Viera maakte zijn misser nog goed, maar na de tweede goal van Turan ging Atlético alsnog met een voorsprong van twee goals de rust in. Costa tilde de stand een kwartier voor tijd naar 1-4. Dat bleek niet de eindstand. Het laatste doelpunt kwam op naam van Joaquin Larrivey, die Courtois met een kopbal klopte (2-4).