Klaassen: "Tegenstander wordt snel moe"

Ajax staat na zondag alleen aan kop in de Eredivisie. Davy Klaassen zag dat de koploper moeite had met Go Ahead Eagles, maar hij hield vertrouwen in een zege.

Invaller Lasse Schöne bepaalde de eindstand een kwartier voor tijd op 0-1. Klaassen vond dat Ajax eerder het verschil moest maken. "We begonnen heel goed en moeten gelijk twee of drie keer scoren. Gelukkig zaten zij er na een uur doorheen en dacht ik: dit komt nog wel goed", zegt Klaassen tegen NUsport.

"Ook nu gaven we een paar kansen weg, maar we hadden wel de overhand. We winnen liever met 5-0, maar dat gaat niet altijd. Met ons spel wordt de tegenstander sneller moe", aldus de middenvelder van Ajax. "Dan gaan we in het laatste halfuur kansen krijgen. We hebben ook het voordeel dat we veel wedstrijden spelen."

Klaassen kreeg nog een gele kaart van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer voor een vermeende schwalbe. Die was volgens de Ajacied niet terecht. "We kruisten elkaar en ik ging zeker niet zomaar liggen. De scheids zou het terug gaan kijken op Studio Sport", vertelt Klaassen lachend.

Ajax profiteerde in Deventer van het puntenverlies van concurrent Vitesse tegen NEC (1-1). Het verschil is twee punten. "Het is wel lekker dat we bovenaan staan. Het scheelt twee punten, maar we zijn nog nergens. De focus moet hetzelfde blijven als de laatste paar jaar. Als we nu zelf alles winnen, zijn we kampioen. Het heeft weinig nut om naar anderen te kijken."