[PD] Barcelona wint, rentree Afellay

FC Barcelona heeft zondag de zeventiende overwinning van het seizoen geboekt in de Primera Division. Málaga werd in Camp Nou met 3-0 verslagen. Ibrahim Afellay maakte vlak voor tijd zijn rentree bij de thuisploeg na een slepende dijbeenblessure. De Nederlander, die vorig seizoen werd verhuurd aan Schalke 04, speelde sinds 12 mei 2012 geen wedstrijd meer in het shirt van FC Barcelona.

Met de overwinning kwam voor Barcelona een einde aan een onrustige week. Donderdag trad Sandro Rosell af als voorzitter van de club omdat de Spaanse justitie een onderzoek tegen hem is begonnen vanwege mogelijk gesjoemel bij de transfer van Neymar. Opvolger Josep Maria Bartomeu nam na de eenvoudige zege op Malaga de felicitaties in ontvangst.

Gerard Piqué zette Barcelona vijf minuten voor rust op voorsprong. In de tweede helft zorgden Pedro Rodriguez (55e) en Alexis Sánchez (61e) voor de beslissing. Afellay kwam vier minuten voor tijd als vervanger van Sánchez in het veld.

Atlético Madrid houdt voorlopig gelijke tred met Barcelona. De stadsderby uit tegen Rayo Vallecano werd door Atlético met 4-2 gewonnen. Diego Costa maakte al zijn twintigste competitiegoal van het seizoen. Ook zijn ploeggenoten David Villa en Arda Turan (2x) waren trefzeker.

Barcelona en Atletico gaan met 54 punten uit 21 duels samen aan de leiding. De Catalanen hebben een iets beter doelsaldo. Real Madrid is met een achterstand van slechts één punt ook nog lang niet uitgeteld.