Lurling: "Geweldig om terug te keren"

Anthony Lurling verlaat NAC Breda voor sc Heerenveen. De aanvaller rondt zijn transfer naar alle waarschijnlijkheid maandag af. De 36-jarige aanvaller werd voor het duel met AZ niet opgenomen in de wedstrijdselectie door trainer Nebojsa Gudelj.

Vanaf dat moment stuurde Lurling aan op een vertrek uit het Rat Verlegh Stadion. Meerdere clubs meldden zich bij de zaakwaarnemer van Lurling. Toen ook de naam sc Heerenveen opdook, was de keuze snel gemaakt. Al was de speler zelf wel verrast dat zijn voormalige club interesse in hem had.

"Mijn jaren bij Heerenveen waren misschien wel de beste uit mijn carrière", zegt Lurling in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Geweldig om daar nu terug te keren."

"Ik was enigszins verrast dat ze mij wilden hebben, maar ik wil graag bewijzen dat ik op mijn leeftijd nog van meerwaarde kan zijn", aldus Lurling.

De voormalige speler van onder meer FC Den Bosch en Feyenoord verlaat NAC met pijn in zijn hart. "Ik had hier verwacht mijn carrière af te sluiten, maar vertrek nu op een vervelende manier door de achterdeur. Dat doet pijn."

Lurling stond sinds 2007 onder contract bij NAC. Onlang speelde hij zijn tweehonderdvijftigste wedstrijd. Afgelopen zaterdag voorafgaande aan het duel met PEC Zwolle zou hij gehuldigd worden, maar dat ging niet door. "Jammer, maar het is niet anders", was de reactie van Lurling.

"Ik keek er eigenlijk wel naar uit. Zeker omdat het bij de thuiswedstrijd tegen Cambuur ook al niet doorging. Ik snap het ook wel. Ik verwachtte eigenlijk niet dat de huldiging vervelend zou worden. Het past wel bij deze week. Nog een gevoelig tikje."