Collins John na twee invalbeurten weg uit Polen

Collins John vertrekt alweer bij Piast Gliwice. De Poolse club heeft het contract van de aanvaller (28), dat tot medio 2015 liep, ontbonden. John arriveerde vorig jaar zomer in Polen. In augustus tekende hij een contract bij de huidige nummer elf van de Poolse Ekstraklasa.

De tweevoudig international kwam tot twee invalbeurten voor Piast Gliwice. In totaal kwam hij zeventien minuten in actie voor de middenmoter. Piast Gliwice neemt afscheid van John omdat zijn conditie niet naar behoren is, meldt de club. De spits zou ook met problemen in de privésfeer kampen. De Polen denken dat de vele transfers van John in zijn loopbaan mede daardoor ingegeven zijn.

De aanvaller stond in zijn carrière bij twaalf clubs onder contract. John speelde in het verleden voor Barnet FC, Mes Sarcheshme, Qabala, Chicago Fire, SV Roeselare, N.E.C. Nijmegen, Watford, Leicester City, Fulham en FC Twente.

De spits heeft twee jongere broers Paddy (momenteel zonder club) en Ola (door Hamburger SV gehuurd van Benfica). De drie broers werden in Liberia geboren, maar kwamen op jonge leeftijd naar Nederland. FC Twente scoutte het trio in het verleden.