Willems: "Zien wel waar we staan na 34 duels"

Jetro Willems hielp PSV zaterdag aan een overwinning op AZ. De linksback (19) vindt het seizoen nog niet verloren voor de Eindhovenaren. Willems maakte zaterdag het enige doelpunt in het Philips Stadion.

"Zo vaak scoor ik niet, daarom is het extra mooi dat ik nu zelfs de winnende heb gemaakt", aldus de linksback tegen het ANP. "Ik dacht: laat ik maar gewoon proberen te schieten. Ik raakte de bal wel goed, maar niet vol."

"Heel langzaam rolde de bal toch in het doel. Volgens mij was het wel een beetje toevallig, maar dat maakt niet uit. Hij telde en we hebben er drie punten voor terug gekregen, dat was het belangrijkste. Mooier kan toch niet?", zei Willems, die zijn derde goal van het seizoen maakte.

PSV hervatte de competitie met een uitwedstrijd tegen koploper Ajax. De ontmoeting in de Amsterdam ArenA ging met 1-0 verloren. De ploeg van Phillip Cocu staat veertien punten achter op de regerend landskampioen. "We leven nu iedere week gewoon van wedstrijd naar wedstrijd", vertelt de 11-voudig international.

"Vorig jaar stonden we in de winterstop bovenaan en verloren we vervolgens ook de eerste wedstrijd. Toen zeiden we allemaal: maakt niet uit, het komt wel goed, we worden wel kampioen. Maar uiteindelijk kwamen we niet verder dan de tweede plek. Laten we nu dus maar niets zeggen. We zien na 34 wedstrijden wel waar we staan", besluit Willems. PSV speelt komend weekend tegen RKC Waalwijk.