Mourinho: "Ik kon Mata niet beter maken"

Juan Mata verhuisde vorige week van Chelsea naar Manchester United. Manager José Mourinho betreurt het vertrek van de Spaans international.

Mourinho had Mata liever aan boord gehouden, maar de middenvelder zat vaak op de bank op Stamford Bridge. Eden Hazard, Oscar en Willian kregen de voorkeur boven de Spanjaard die dit seizoen dertien competitieduels voor Chelsea speelde. In de Champions League kwam hij twee keer in actie.

"Het spijt me dat ik geen betere speler van hem heb kunnen maken", zei Mourinho zondag tegen Sky Sports na de zege in de FA Cup op Stoke City (1-0). "Misschien was de reserverol nieuw voor hem. Het kan zijn dat hij daardoor sterker door is geworden als persoon en als speler, maar toch voel ik me schuldig", aldus de manager.

"Ik liet hem spelen op een positie waar hij zich niet op zijn gemak voelde, het was moeilijk voor hem. Dat spijt me, en om die reden had ik ook het gevoel dat we hem niet konden verbieden om naar Manchester United te gaan, al is dat een directe concurrent van ons", vertelt Mourinho.

Mata speelde 135 wedstrijden voor Chelsea en scoorde daarin 32 goals. Ook was hij goed voor 58 assists. De middenvelder kwam in de zomer van 2011 over van Valencia. Mata kan dinsdag zijn debuut maken voor United tegen Cardiff City. The Mancunians staan zevende met veertien punten achterstand op lijstaanvoerder Arsenal. Chelsea neemt de derde plek in beslag.