Transfer Essien naar Milan beklonken

Michael Essien maakt toch de overstap van Chelsea naar AC Milan. De Ghanees kwam eerst niet door de medische keuring, maar hij wordt dinsdag alsnog gepresenteerd.

Chelsea meldt via de officiële kanalen dat de transfer van Essien (31) naar Milan is afgerond. De Ghanees, bij wie vorige week een knieblessure aan het licht kwam bij de keuring, had in Londen geen uitzicht op speeltijd. In de Serie A hoopt de middenvelder onder Clarence Seedorf zijn oude vorm te hervinden op weg naar het WK in Brazilië.

Essien heeft een contract voor anderhalf jaar getekend bij de Rossoneri. De Italianen kunnen Essien inzetten in de Champions League. In de achtste finale tegen Atlético Madrid ontbreekt Riccardo Montolivo vanwege een schorsing, net als Sulley Muntari (in de heenwedstrijd).

Chelsea-manager José Mourinho gunt Essien de nieuwe uitdaging. De Portugees nam de routinier na vorig seizoen mee naar Londen. Het duo werkte al eerder samen bij Chelsea en Real Madrid. "Ik heb veel respect voor hem, daarom wilden we graag meewerken", aldus Mourinho.

"We waren ook erg gelukkig geweest als hij was gebleven, maar er diende zich nu een mooie kans voor hem aan. Ik weet zeker dat hij nog lang op een hoog niveau kan spelen. Ik wens hem veel succes en geluk toe in Italië en tijdens het WK in Brazilië", zegt de Portugese trainer.

Essien is de derde aanwinst voor Milan sinds de opening van de transferwindow. Keisuke Honda kwam over van CSKA Moskou en Adil Rami maakte de overstap van Valencia. Milan hoopt met de versterkingen en met coach Seedorf de weg omhoog in te slaan. De Milanezen staan negende in de Serie A.