Komst Heitinga leidt vertrek Amrabat in

Galatasaray heeft kort na het aantrekken van verdediger John Heitinga de aanvaller Nordin Amrabat verhuurd aan Málaga. Door de komst van Heitinga voelde de Turkse topclub zich gedwongen om enkele buitenlandse spelers te verkopen of tijdelijk elders onder te brengen.

In de competitie mogen namelijk slechts tien spelers met een andere nationaliteit dan de Turkse worden ingeschreven. Amrabat kwam in de eerste seizoenshelft amper in aanmerking voor een basisplaats bij Galatasaray. In Spanje hoopt hij zoveel mogelijk binnen de lijnen te verschijnen. "Een mooie kans om weer speelritme op te doen", legt hij uit aan Voetbal International.

Hoewel zijn nieuwe tijdelijke werkgever op de zestiende plek staat in de Primera Division, kijkt Amrabat uit naar het Spaanse avontuur. "Málaga is een goede club in een sterke competitie. Ik heb ook al een gesprek gehad met trainer Bernd Schuster. Hij ziet me graag komen."

Begin januari sprak Amrabat een vertrek uit Turkije nog tegen. Hij werd destijds genoemd bij de top van de Nederlandse Eredivisie. Met name FC Twente had het naar verluidt op de Marokkaan, die eerder bij PSV en VVV-Venlo speelde, gemunt.

Galatasaray lijkt deze week nog afscheid te nemen van Dany Nounkeu en Albert Riera. Ook zij worden de dupe van de koopwoede van de Turkse grootmacht. Gala versterkte zich deze winter niet alleen met Heitinga. Ook Alex Telles, Umut Gundogan en Izet Hajrovic spekken de spelersgroep.