Zanka: "Ze hebben me niet meer nodig bij PSV"

Zanka Jorgensen keert liever vandaag dan morgen terug bij zijn oude club FC Kopenhagen. Hij heeft het gehad bij zijn huidige werkgever PSV. De Deen is van mening dat hij nooit een eerlijke kans heeft gekregen in Eindhoven.

"Ze hebben me anderhalf jaar niet nodig gehad", zegt hij in gesprek met Eindhovens Dagblad. "De komende veertien wedstrijden kunnen ze het dan ook wel zonder me."

"Ik ben op een leeftijd dat ik wedstrijden moet spelen in het eerste elftal, ik hoop dat iedereen dat begrijpt. Dan is het beter om naar een club te gaan waar ik wel kan spelen", aldus de verdediger.

Een terugkeer naar Kopenhagen ligt in het verschiet, vertelt hij aan Omroep Brabant. De enige kwestie die PSV en de Deense topclub nog uitvechten is het bedrag dat voor Zanka betaald moet worden. "Ik hoop dat de clubs eruit komen. Ik ben niet happy bij PSV, ik wil spelen."

Zanka speelde dit seizoen zes keer in competitieverband voor PSV. Daarvan stond hij slechts één duel vanaf het eerste fluitsignaal in het veld. Vijf wedstrijden mocht hij als basisspeler opdraven bij Jong PSV, dat uitkomt in de Jupiler League.

PSV nam Zanka anderhalf jaar geleden transfervrij over van Kopenhagen. In Denemarken was de 23-jarige speler jarenlang een vaste waarde. Met Kopenhagen, de huidige nummer drie in de Deense competitie, werd hij drie keer op rij landskampioen.