Rosický en Mertesacker blijven bij Arsenal

Arsenal verlengt niet alleen met manager Arsène Wenger, maar gaat ook de contracten van Per Mertesacker en Tomáš Rosický openbreken. De Londense club gaat in navolging van het nieuwe contract van Arsène Wenger ook met Mertesacker en Rosický om de tafel.

Met de Duitse verdediger zijn de onderhandelingen al bijna afgerond. De 29-jarige verdediger tekent een nieuwe verbintenis, die hem tot 2017 aan de club verbindt, terwijl de 33-jarige Rosický één jaar bijtekent en tot 2015 vast komt te liggen.

Bronnen rond de club bevestigen aan Goal dat de komende dagen de handtekeningen worden gezet. Voor Rosický bestond ook interesse van Bayern München, maar de Duitsers lijken achter het net te vissen. Momenteel staat de Tsjech aan de kant met een gebroken neus, maar na Abou Diaby, Nicklas Bendtner en Theo Walcott is hij de langstdienende speler van The Gunners.

Ook over Mertesacker zijn de clubleiding en de technische staf erg tevreden. Na zijn komst van Werder Bremen in 2011 kende de Duits international een lastige eerste periode, maar gaandeweg heeft hij zijn draai gevonden. Dit seizoen is hij een vaste waarde in het centrum van de defensie.

Ook was er minder goed nieuws voor de fans van Arsenal, want Bacary Sagna lijkt aan zijn laatste maanden bij de club bezig. Arsenal en de rechtsback zijn al maanden aan het onderhandelen, maar het lijkt erop dat hij voor een transfervrij vertrek kiest deze zomer. Manchester City en AS Monaco worden gezien als belangrijkste kandidaten.

Arsenal is dan ook al bezig met de zoektocht naar een opvolger. Sebastian Jung van Eintracht Frankfurt is in beeld en moet in de zomer naar Londen komen. De 23-jarige Duitser heeft bij zijn club nog een verbintenis tot 2015, dus een transfer is na het seizoen voor alle partijen een optie.