Fabio verruilt Manchester voor Cardiff

Manchester United heeft Fabio verkocht aan Cardiff City. Dat maakte de Engelse kampioen maandag bekend. Wilfried Zaha verruilt Manchester op huurbasis voor de ploeg van coach Ole Gunnar Solskjær. Zowel de Braziliaanse back als de vleugelaanvaller kreeg dit seizoen weinig speeltijd bij United.

De 23-jarige Fabio kwam in 2008 samen met Rafael over van Fluminense. In tegenstelling tot zijn tweelingbroer bleef een doorbraak echter uit. Vorig jaar werd hij al verhuurd aan Queens Park Rangers. Zaha verruilde deze zomer Crystal Palace voor Manchester United. De 21-jarige buitenspeler begon nog niet in de basis dit seizoen.

Solskjær, een voormalige aanvaller van Manchester United, werd deze maand aangesteld bij Cardiff, dat momenteel hekkensluiter is in de Premier League. Dinsdag is uitgerekend zijn oude ploeg de tegenstander. De Noor kan nog geen beroep doen op zijn twee aanwinsten.

Swansea City rondde maandag de overgang van David N'Gog af. De 24-jarige Franse aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Bolton Wanderers. Eerder speelde hij voor Paris Saint-Germain en Liverpool. N'Gog moet bij Swansea het gemis van de geblesseerde clubtopscorer Michu opvangen.