Tottenham wil hoofdprijs voor reserve Capoue

Étienne Capoue mag deze winterstop naar Napoli vertrekken, maar dan wel voor de hoofdprijs. Tottenham Hotspur wil vijftien miljoen euro voor de Fransman.

Napoli wil nog voor het einde van de maand met een nieuwe defensieve middenvelder op de proppen komen. Capoue is naar verluidt de voornaamste kandidaat om de Italianen te versterken. Tottenham is echter niet van plan om de middenvelder zo maar te laten gaan.

Capoue speelde in de eerste seizoenshelft pas acht competitieduels voor The Spurs. Desalniettemin zijn de Londenaren niet van zins om hem al weg te doen. In de zomer kwam de international van Frankrijk nog voor elf miljoen euro over van Toulouse.

Voor Napoli zit het al een tijdje niet mee om een nieuwe defensieve middenvelder te vinden. Maxime Gonalons was voorheen de nummer één kandidaat om naar Napels te komen. Olympique Lyon verlangde echter zeventien miljoen euro voor de sleutelspeler.

Capoue is een plan B, maar wel iemand met perspectief. De speler ontwikkelde zich in Frankrijk tot een van de smaakmakers en kreeg vervolgens de kans om het te maken in Engeland. Daar wordt verwacht dat hij binnen afzienbare tijd een vaste stek gaat veroveren.

De 25-jarige middenvelder heeft acht caps voor de Franse nationale ploeg achter zijn naam staan. Een plek voor het WK voetbal in Brazilië zit er waarschijnlijk niet in. Tijdens de WK-kwalificatiereeks werd er slechts één keer een beroep gedaan op zijn diensten.