Amrabat: "Waardering Sneijder en Drogba zegt me veel"

Nordin Amrabat maakt het seizoen af in de Primera División. De buitenspeler wordt verhuurd aan het Spaanse Málaga, maar hij wil alsnog slagen bij Galatasaray.

Amrabat zat in Turkije in een lastige situatie. Omdat Turkse clubs in de competitie maar zes buitenlanders in de selectie mogen hebben, kwam het vaak voor dat hij op de tribune belandde. "Málaga kende mijn situatie en meldde zich net als een aantal andere geïnteresseerde clubs bij Galatasaray. De clubleiding vroeg of ik een tijdelijke overstap zag zitten, waarna ik ervoor heb gekozen het te doen."

De oud-speler van PSV en VVV-Venlo laat vervolgens aan De Telegraaf weten dat hij direct enthousiast is. "Málaga is toch een aansprekende club en de Primera División een sterke competitie. Voor de zekerheid heb ik even met Mounir El Hamdaoui gebeld. Ik heb met Mounir samen in het Marokkaanse elftal gespeeld en hij adviseerde me de stap te wagen."

Het is de bedoeling dat Amrabat na het seizoen weer terugkeert naar Istanbul. Málaga heeft dan ook niet de optie om Amrabat definitief over te nemen. "Nee, het gaat puur om een half jaar huur. Ik sta tot medio 2017 onder contract bij Galatasaray en wil daar nog slagen. In de zomer keer ik terug naar Istanbul."

"De voorzitter en trainer Roberto Mancini zeiden nog steeds veel vertrouwen in me te hebben. En de waardering van mijn medespelers Didier Drogba en Wesley Sneijder zegt me ook veel. Op de laatste wedstrijd tegen Juventus na heb ik in de Champions League ook alle wedstrijden gespeeld."

Amrabat heeft dus nog altijd hoop dat hij ook bij Galatasaray kan slagen. "In de Turkse competitie was ik het slachtoffer van de buitenlanderregel. Wat ik heb begrepen, wordt erover gesproken om meer buitenlandse spelers in de wedstrijdselectie toe te staan dan de huidige zes."