Van der Belt: "Ogbeche echt bezig met z'n vak"

Bartholomew Ogbeche heeft zijn carrière bij SC Cambuur eindelijk op het goede spoor gekregen. De 29-jarige spits dwingt veel respect af in Leeuwarden. Na verschillende avonturen over de hele wereld streek Ogbeche deze winter neer in Friesland.

Waar hij, met name door zijn professionaliteit, veel indruk maakt. "Echt een sprookje, deze man", spreekt directeur Gerard van den Belt tegen De Telegraaf.

Ogbeche belandde via trainer Dwight Lodeweges op stage bij Cambuur. Al snel bleek hij een voorbeeldprof. "Wij trainen altijd om half elf. De meeste jongens zijn hier dan om kwart over negen, maar om half tien is hij dan al een uur bezig met rekken en het op lengte brengen van zijn spieren. Hij legt zo even een paar benen in zijn nek."

"Hij doet ook niet even zijn schoenen aan, dat duurt vijf minuten. Alles moet precies goed en symmetrisch zitten. Die jongens kijken daar ook naar, hij is echt bezig met zijn vak. Er is even een stukje volwassenheid binnen komen lopen. We hebben er een grote meneer bij", aldus de oefenmeester.

Ogbeche luisterde zijn competitiedebuut afgelopen weekend op met een belangrijk doelpunt tegen sc Heerenveen. Daarmee was het plaatje compleet voor de aanvaller, die sinds zijn vertrek bij Xerez in de zomer op zoek was naar een nieuwe werkgever.

"Ik haalde hem na zeventig minuten naar de kant, maar volgens mij had hij negentig minuten ook makkelijk aangekund", meent Lodeweges. De coach weet zeker dat Ogbeche dit seizoen vaker belangrijk kan zijn. "Een verrassing ís hij al."