Huntelaar: "De hand niet geschud met Van Marwijk"

Klaas-Jan Huntelaar trof weliswaar een Nederlandse coach in het competitieduel met Hamburger SV, maar daar had zowel hij als Bert van Marwijk geen boodschap aan. De spits van Schalke 04 stond niet zo maar tegenover een oefenmeester met Nederlands bloed.

Van Marwijk verkoos op het EK 2012 Robin van Persie boven Huntelaar voor de spitspositie en legde daarmee een bom onder de relatie tussen de twee. "Wat geweest is, is geweest", relativeert Huntelaar in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar een beetje prestige speelt er wel, natuurlijk. Al heb ik dat sowieso als ik tegen een landgenoot speel, hoor. Het is gewoon nét even een extra prikkeltje."

De spits scoorde zijn eerste doelpunt na vijf maanden afwezigheid door een blessure. De vreugde was zo groot dat hij het halve veld overstak, onder meer langs de dugout van Van Marwijk. Tot een gesprek tussen beiden kwam het niet, ook niet na afloop.

"We hebben elkaar eigenlijk niet echt gezien", vertelt Huntelaar. "Vooraf heb je ieder je eigen voorbereiding. Na afloop stonden wij een feestje te vieren met onze fans, en daarna is het: omkleden, pers en weer de bus in. Nee, handen hebben we ook niet geschud. Kwam er niet van."

De goaltjesdief hield een uitstekend gevoel over aan zijn optreden tegen HSV. "Scoren is altijd lekker, maar hier heb ik zó lang naar uit gezien. Maandenlang ben je met jezelf bezig - en steeds hield ik mezelf voor dat het moment van spelen vanzelf weer zou komen. Hoe het voelde toen die bal er in ging? Eigenlijk voelde het zoals altijd: een paar seconden zweef je. Heerlijk."