Van Ginkel: "Over twee weken hervat ik de groepstraining"

Marco van Ginkel kan door zijn voorspoedige herstel ineens hopen op deelname aan het WK voetbal in Brazilië. De middenvelder zelf verwacht niets. De medische staf van Chelsea sprak eerder de verwachting uit dat Van Ginkel dit seizoen niet meer in actie zou komen.

De situatie ziet er momenteel echter heel anders uit. Een bezoek van behandelend arts Ramon Cugat Bertomeu stemde tevreden. "En hij had zelden zo’n voorspoedig herstel gezien", zegt hij tegen De Telegraaf.

"Ik lig heel goed op schema. Over ongeveer twee weken hervat ik de groepstraining, bij Chelsea onder 16 en later bij onder 21. De gedachte daarachter is dat dit goed is voor mijn vertrouwen", legt de Nederlandse middenvelder annex aanvaller uit.

Van Ginkel durft nog niet te dromen van nieuwe stappen in zijn carrière. "Het WK zou een bonus zijn, want ik richt me alleen op mijn herstel. Mijn belangrijkste doel is weer volledig wedstrijdfit te raken. En als dat op korte termijn lukt, weet je nooit waartoe dat kan leiden."

"Het is ook nog zaak in topvorm te komen", stelt de 21-jarige speler, die twee caps voor het Nederlands Elftal achter zijn naam heeft staan. "Als je nergens van uitgaat, kan het ook geen grote teleurstelling worden."

Van Ginkel raakte geblesseerd op het moment dat hij bij Chelsea meer kansen op speeltijd leek te krijgen. Om in aanmerking te komen voor een plek op het WK, zal hij in Londen wederom een goede uitgangspositie moeten veroveren. Bondscoach Louis van Gaal geeft de voorkeur aan spelers die in actie komen bij hun club.