Quintana en Movistar verkiezen Giro boven Tour

Nairo Quintana doet komende zomer definitief niet mee aan de Tour de France. De nummer twee van afgelopen jaar wordt opgesteld in de Giro, zo maakte werkgever Movistar dinsdag bekend. Alejandro Valverde leidt de Spaanse wielerformatie in de Tour. Quintana brak vorig seizoen spectaculair door in de Tour met een tweede plaats in het eindklassement en als winnaar van het berg- en jongerenklassement.

De 23-jarige Quintana liet al meermaals doorschemeren dat de Ronde van Italië zijn voorkeur geniet. De Giro is vanwege de vele klimkilometers beter op zijn lijf geschreven. De Colombiaan zei echter een knechtenrol voor Valverde in de Tour niet uit te sluiten. Inmiddels heeft Movistar de knoop doorgehakt. Gezien Quintana's leeftijd en het hoge verwachtingspatroon wordt het rijden van alleen de Giro verstandiger geacht.

"We vinden het voor Nairo een interessante wedstrijd om zich op verschillende aspecten te verbeteren", verklaart algemeen manager Eusebio Unzue. "Hij zal voor het eerst de enige kopman zijn." Valverde en Quintana zullen in de Vuelta wel samen starten.