Falcao strijdbaar: "Hoop op WK"

De blessure van Radamel Falcao was een enorme tegenslag voor Colombia en de spits zelf. Toch geeft hij de hoop op het WK in Brazilië niet op. Falcao werd inmiddels met succes geopereerd aan een kruisband van zijn linkerknie, nadat hij deze vorige week scheurde in het bekerduel met Chasselay.

De verwachting was dat de Colombiaanse spits zeker tot na het WK uitgeschakeld zou zijn. Maar de chirurg die Falcao onder het mes nam, gaf reden tot hoop. De medicus liet weten dat Falcao bij een gunstige revalidatie het WK wellicht toch haalt. De aanvaller is zelf dan ook hoopvol op een vroege rentree binnen de lijnen.

"Ik ben er van overtuigd dat alles goed komt en ik ga er alles aan doen om op het WK te spelen", sprak Falcao op een speciaal belegde persconferentie.

"Toen ik hoorde dat ik een ernstige blessure had opgelopen en dat de kans miniem zou zijn dat ik het WK zou halen, maakte het me niet uit hoe groot die kans was. Het feit dat er een mogelijkheid is, geeft me al hoop."

Falcao weet echter dat hij voor een zware periode staat. "Ik zal elke dag hard moeten werken en veel zal afhangen van mijn mentale gesteldheid. Ik denk dat ik het kan opbrengen om dag in dag uit te revalideren."

De tijd dringt echter, want op 14 juni begint voor Colombia het WK in Belo Horizonte met de wedstrijd tegen Griekenland. "Ik bekijk het van dag tot dag. Het belangrijkste blijft dat ik volledig herstel. Ik kan geen stappen overslaan en zal mezelf niet onnodig veel druk opleggen."