Stewart: "Roda laat Hupperts niet gaan"

Roda JC wil vooralsnog niet meewerken aan een transfer van Guus Hupperts naar AZ. Technisch directeur Earnest Stewart van AZ kreeg een 'nee' vanuit Kerkrade. De Alkmaarders hoopten Hupperts (21) weg te halen uit Zuid-Limburg.

De vleugelspeler is bezig aan een goed seizoen. Hupperts maakte dit seizoen negen goals voor Roda. In de Eredivisie was hij vijf keer trefzeker en in de beker scoorde hij zowel tegen PSV als Vitesse twee keer.

Dankzij zijn goede ontwikkeling bij Roda staat Hupperts in de schijnwerpers. De jeugdinternational werd door Ajax-trainer Frank de Boer vlak voor de winterstop al genoemd als één van de beste vleugelaanvallers in de Eredivisie. De geruchten over een overgang naar Amsterdam kwamen daarna op gang.

Een bod van Ajax bleef uit, maar AZ meldde zich wel bij Roda. De nummer acht van de Eredivisie sprak met de club uit Kerkrade, maar tot een deal kwam het niet. "Zoals het er nu uitziet, wil Roda JC hem niet laten gaan", zegt Stewart in gesprek met RTV Noord-Holland.

AZ zou overwegen om een tweede bod uit te brengen op Hupperts, die ook in verband werd gebracht met een overstap naar Anderlecht. De aanvaller moet de tweede aanwinst worden voor de ploeg van Dick Advocaat. Simon Poulsen keerde onlangs terug in Alkmaar na een weinig succesvolle periode bij Sampdoria.