[PL] Liverpool oppermachtig in Merseyside-derby

Liverpool heeft dinsdag de Merseyside-derby tegen Everton met klinkende cijfers gewonnen. Door doelpunten van Steven Gerrard en Luis Suárez en twee van Daniel Sturridge zegevierde de thuisploeg op Anfield met 4-0. Everton slaagde er in 1999 voor het laatst in om drie punten te pakken op Anfield.

Sturridge was zelfs dicht bij een hattrick, maar in de 55e minuut schoot hij een penalty hoog over. De 4-0 eindstand stond toen al op het scorebord. Liverpool bezet de vierde plaats in de Premier League, vier punten boven Everton, dat zesde staat.

Liverpool komt door de zege iets dichter in de buurt van Arsenal, dat dinsdag twee punten verspeelde. Southampton hield de koploper op 2-2. Manchester City kan woensdag bij een uitzege op Tottenham Hotspur de eerste plaats overnemen. Chelsea, dat thuis speelt tegen West Ham United, kan in punten op gelijke hoogte komen met Arsenal. Liverpool volgt op zes punten.

René Meulensteen blijft met Fulham in degradatienood verkeren. Uit bij Swansea City werd met 2-0 verloren. Fulham staat slechts één puntje boven de degradatiestreep.

Overige uitslagen

Uit Thuis Uitslag
Norwich City Newcastle United 0 - 0
Crystal Palace Hull City 1 - 0