Nani accepteert aanbieding Internazionale

Luís Nani maakt hoogstwaarschijnlijk een transfer naar Internazionale. Ondanks een langlopend contract bij Manchester United, kiest de Portugees voor een vertrek. Nani is zelf al rond met de Nerazzurri en het wachten is nu tot ook de clubs een overeenkomst hebben gesloten.

De Italianen bedingen bij de transfer tevens een optie tot koop aan het einde van dit seizoen. De verwachting is dat de clubs woensdag of donderdag groen licht geven.

Internazionale-trainer Walter Mazzarri wil deze winter zijn aanval versterken, aangezien zijn ploeg grote moeite heeft met scoren. Nani moet voor extra aanvalskracht zorgen in Stadio Giuseppe Meazza.

Nani zit bij Manchester United in een uitzichtloze situatie. In de eerste seizoenshelft deed manager David Moyes niet vaak een beroep op hem, ondanks dat de coach in de zomer nog alle vertrouwen had in de Portugees. Om die reden verlengde Nani zijn conrtact tot 2018 op Old Trafford.

United is dan ook bereid om Nani te laten gaan, al geeft de club voorkeur aan een permanente transfer, in plaats van een tijdelijke overgang. Eerder leek Nani op weg naar Juventus, maar de Bianconeri zijn niet bereid te voldoen aan de salariseisen van de buitenspeler. Momenteel verdient Nani 96 duizend euro per week bij United.

Nani is overigens niet de enige speler die deze winter naar Inter moet komen, ook Lazio-middenvelder Hernanes staat in de belangstelling. Voorzitter Erick Thohir wil de selectie grondig vernieuwen en ziet in de Braziliaan de nieuwe leider op het middenveld.

De Nerazzurri hebben een bedrag van dertien miljoen euro over voor de 28-jarige Hernanes, terwijl de talentvolle verdediger Ibrahima Mbaye onderdeel kan uitmaken in de deal. De waarde van Mbaye wordt op ongeveer vijf miljoen euro geschat.