'Twintig miljoen per jaar voor Messi'

Waar clubpresident Josep Bartomeu al aankondigde dat Lionel Messi de best betaalde speler ter wereld zal worden, komt die droom voor de Argentijn snel dichtbij. Het Spaanse medium La Sexta doet uit de doeken dat Messi binnenkort een contract kan tekenen waarmee hij twintig miljoen euro netto per jaar gaat verdienen.

Met behulp van enkele premies, voor bijvoorbeeld het winnen van de competitie en de Champions League, kan dat salaris nog oplopen. Messi tekende precies een jaar geleden nog een contract dat hem tot medio 2018 aan Barcelona verbond. Zijn huidige verbintenis levert hem zestien miljoen euro per jaar op. Dat is één miljoen euro minder dan zijn grote concurrent Cristiano Ronaldo van Real Madrid.

Het is de zevende keer dat Messi op een contractverlenging in Catalonië afstevent. Door zijn duizelingwekkende staat van dienst in het shirt van de Blaugrana hing de zoveelste prolongatie in de lucht. "Hij is de beste speler ter wereld, dus geven we hem ook het beste salaris ter wereld", sprak Bartomeu eerder deze week tegen Spaanse media.

De president gaf daarbij echter ook aan dat er geen haast is met het verlengen van Messi's contract. Meer spoed is er in het geval van verdediger Martín Montoya. Diens contract loopt aan het einde van het lopende seizoen af. Ook Gerard Piqué, die een contract tot medio 2015 heeft, krijgt de voorkeur.