Room: "Ik ga alles geven bij Vitesse"

Doelman Eloy Room is vol goede moed teruggekeerd bij Vitesse. In Arnhem is hij in eerste instantie tweede keeper. Door een zware blessure van Marko Meertis was Vitesse gedowngen om Room terug te halen van zijn verhuurperiode bij Go Ahead Eagles. Zodoende moet de doelman omschakelen van een vaste stek onder de lat naar het warmhouden van de bank.

Piet Velthuizen geniet de voorkeur in Arnhem. "De situatie is nu eenmaal zo", stelt Room tegen De Gelderlander. Woensdag stond hij al voor het eerst op het trainingsveld met zijn ploeggenoten van Vitesse. "Ik moest omschakelen."

"Ik ben op Papendal goed ontvangen door mijn clubgenoten. Het is niet zo dat ik opnieuw moet beginnen. Ik ken iedereen. Ik ga alles geven bij Vitesse, maak het de trainer zo moeilijk mogelijk", stelt de talentvolle goalie zich strijdbaar op.

"Ik had geen rekening gehouden met een vroegtijdige terugkeer naar Vitesse. Want hoe vaak gebeurt het nu dat een doelman geblesseerd raakt en dat een club een gehuurde speler eerder terughaalt."

Room nam na achttien wedstrijden in het shirt van Go Ahead afscheid. Een teleurstelling voor de sluitpost. "Ik heb een mooie tijd gehad in Deventer en blijf de club zeker volgen. Ik had het seizoen ook heel graag bij Go Ahead afgemaakt. Maar de situatie is nu eenmaal zo."