Newcastle willigt ambities Cabaye in

Yohan Cabaye krijgt zijn zin: de middenvelder sluit definitief aan bij de selectie van Paris Saint-Germain. Newcastle United bevestigt het vertrek van de Fransman via de officiële kanalen. Hij wordt vanavond nog gepresenteerd bij zijn nieuwe club. Een transfersom wordt niet genoemd, al ligt deze volgens Franse media tussen de 25 en 30 miljoen euro.

Cabaye stond tweeënhalf jaar onder contract bij The Magpies. "In die periode heeft de club enorm veel geprofiteerd van zijn talenten. Andersom is hij hier een betere voetballer geworden. We hadden hem het liefst langer bij ons gehouden", valt in een statement te lezen.

De club stelt dat er geen andere optie was om alsnog met PSG in zee te gaan. "Yohan maakte ons duidelijk dat Champions League-voetbal en het sportieve project van PSG hem enorm aanspraken. We wensen hem het beste toe in Parijs. Hopelijk zien we hem komende zomer met de Franse ploeg schitteren op het WK in Brazilië."

Cabaye moet bij PSG vermoedelijk de leegte opvullen die ontstaat als Blaise Matuidi in de zomer uit Parijs vertrekt. Laatstgenoemde middenvelder heeft een aflopend contract bij de Fransen en kan rekenen op de concrete interesse van Manchester City.

Newcastle rondt spoedig de komst van Luuk de Jong af. De spits komt op huurbasis over van Borussia Mönchengladbach. Het is aannemelijk dat de Engelse club zich in de laatste dagen voor het verstrijken van de transferdeadline nogmaals gaat versterken.