Taarabt wordt derde winteraanwinst Milan

Adel Taarabt maakt hoogstwaarschijnlijk de overstap van Queens Park Rangers naar AC Milan. De middenvelder ondergaat donderdag de medische keuring in Italië.

De transfer wordt aangekondigd op het officiële televisiekanaal van Milan. De bedoeling is dat Taarabt eerst een half jaar op huurbasis uitkomt voor de ploeg van kersverse hoofdtrainer Clarence Seedorf.

In de zomer sloot Fulham met Queens Park Rangers een huurdeal tot het einde van het seizoen. Milan werd daarom gedwongen ook met The Cottagers in gesprek te gaan. Mogelijk komt de 32-jarige Milan-verdediger Cristian Zaccardo tot het einde van het seizoen voor de Premier League-club spelen.

Er wordt een optie tot koop in het contract van Taarabt opgenomen. Milan zou hem in de zomer voor zeven miljoen euro over kunnen nemen van QPR, dat in het voorbije seizoen uit de Premier League degradeerde. Mocht Taarabt niet in de smaak vallen bij de Italiaanse grootmacht, dan keert hij terug naar Engeland.

De 24-jarige middenvelder liet al vaker doorschemeren dat zijn lat hoger zou liggen dan QPR. Door de ambitieuze plannen van de steenrijke club hield hij het er echter lang uit.

Taarabt bouwde zijn carrière op in Engeland, waar hij naast QPR ook voor Tottenham Hotspur speelde. De eerste stap in zijn loopbaan vond plaats in de Franse Ligue 1. Daar maakte hij in het seizoen 2006/07 zijn debuut op het hoogste niveau bij RC Lens.

De international wordt bij Milan de derde winterversterking, na de van CSKA Moskou overgekomen Keisuke Honda en de van Chelsea overgenomen Michael Essien. Seedorf kan de komst van de spelers goed gebruiken. Hij moet in de tweede seizoenshelft een flinke opmars zien te maken op de ranglijst van de Serie A.