[Bundesliga] Bayern klopt Stuttgart in blessuretijd

Bayern München loopt in de Bundesliga steeds verder weg bij de concurrentie. De koploper pakte woensdag opnieuw drie punten door uit bij VfB Stuttgart met 2-1 te winnen. Het winnende doelpunt van Thiago viel pas in de laatste minuut van de blessuretijd.

Door voorsprong van Bayern op naaste belager Bayer Leverkusen bedraagt al dertien punten. Nog nooit was het gat tussen de nummers een en twee na achttien speelronden zo groot. Bovendien is de Rekordmeister in competitieverband al 43 wedstrijden op rij ongeslagen.

Stuttgart, dat op de twaalfde plaats staat, leek de inhaalwedstrijd aan te grijpen om voor een verrassing te zorgen. Vedad Ibisevic zette de thuisploeg na een halfuur spelen op voorsprong. Pas een kwartier voor tijd maakte invaller Claudio Pizarro gelijk. Vlak voor het laatste fluitsignaal ging Bayern dankzij een fraaie uithaal van Thiago zelfs met de zege aan de haal.

Arjen Robben en Franck Ribéry kwamen woensdag niet in actie. Beide spelers kampen met een spierblessure.