[PL] Manchester City koploper na ruime zege bij Spurs

Manchester City is de nieuwe koploper in de Premier League. De club van trainer Manuel Pellegrini won in Londen met 5-1 van Tottenham Hotspur en stoot daardoor Arsenal, dat dinsdag punten verspeelde tegen Southampton (2-2), van de eerste plaats. In november had City in eigen huis al met 6-0 van Tottenham gewonnen.

Tottenham mocht als excuus aanvoeren dat het bijna de hele tweede helft met een man minder speelde. Danny Rose kreeg in de vijftigste minuut een omstreden rode kaart en een penalty tegen voor een vermeende overtreding op Edin Dzeko. Yaya Touré scoorde vanaf de stip 0-2. Sergio Agüero, die later geblesseerd naar de kant moest, had in de vijftiende minuut de score geopend.

Na de 0-3 van Dzeko wist trainer Tim Sherwood, de opvolger van de in december ontslagen André Villas-Boas, dat zijn eerste nederlaag als hoofdtrainer onafwendbaar was. Etienne Capoue deed nog wel iets terug, maar daarna maakten Steven Jovetic en Vincent Kompany de afstraffing voor Tottenham compleet.

Chelsea liet in de titelstrijd juist twee dure punten liggen. Thuis tegen West Ham United bleef de nummer drie van de Premier League steken op 0-0. Chelsea heeft drie punten minder dan Manchester City en twee minder dan Arsenal.

Leandro Bacuna was belangrijk voor Aston Villa. Mede door een goal van de Nederlandse middenvelder werd in een doelpuntrijk duel met 4-3 gewonnen van West Bromwich Albion. Sunderland boekte een 1-0 thuiszege op Stoke City.