Wisgerhof overweegt te stoppen met voetbal

Peter Wisgerhof overweegt om na het seizoen een punt te zetten achter zijn loopbaan. De 34-jarige verdediger heeft een aflopend contract bij FC Twente en verlengt dat waarschijnlijk niet. "In het voetbal moet je altijd een slag om de arm houden, maar zoals het er nu uitziet zet ik er een punt achter", zegt Wisgerhof donderdag in Tubantia.

Wisgerhof werd in 2010 kampioen en won tweemaal de Johan Cruijff Schaal en een keer de beker met Twente. De centrale verdediger kwam tot 119 eredivisiewedstrijden voor de Tukkers, waarin hij acht keer scoorde. Dit seizoen kwam de tweevoudig international nog niet in actie voor de hoofdmacht, maar speelde hij wel sporadisch voor Jong Twente in de Jupiler League.

In 1999 maakte de geboren Wageninger bij Vitesse zijn debuut in het betaalde voetbal. Een jaar later stapte Wisgerhof op huurbasis over naar NEC, waar hij later ook een contract tekende. Na 8,5 seizoen en 270 competitieduels bij de Nijmegenaren nam FC Twente hem in de winterstop van het seizoen 2008-2009 over.