Heitinga en Everton wachten verder af

John Heitinga en Everton blijven hopen dat ze uiterlijk vrijdag een nieuwe club voor de verdediger vinden. Eerder ketste een transfer naar Galatasaray af.

Everton had met de Turkse club al een akkoord bereikt, maar trainer Roberto Mancini zou op het laatste moment hebben afgezien van de komst van Heitinga. Galatasaray lijkt de voorkeur te geven aan Andrea Ranocchia van Internazionale. Heitinga wacht dus nog steeds op een nieuwe club.

"John Heitinga is een issue dat we snel moeten oplossen. Ik ben vanaf het begin open geweest naar John, en hij zal de kans krijgen om zijn minuten te maken. Het is alleen niet eerlijk als dat niet bij Everton kan", sprak manager Roberto Martinez eerder deze week tegen Everton TV.

Heitinga wil met het oog op het WK in Brazilië ergens anders speeltijd krijgen. "Als we een oplossing kunnen vinden waardoor Johnny in de WK-selectie komt, zou dat een mooi moment in zijn indrukwekkende loopbaan zijn", aldus Martinez. "We gaan zien wat er de komende 48 uur gaat gebeuren."

John Heitinga speelt sinds de zomer van 2009 voor Everton. Vanaf het begin was de 30-jarige verdediger een vaste waarde, maar dit seizoen zit hij voortdurend op de bank of de tribune. De oud-Ajacied speelde pas vijf duels, waarvan één in de Premier League.