FC Utrecht neemt Dorda over van Heracles

FC Utrecht staat op het punt zich te versterken met Christian Dorda. De verdediger is bij Heracles Almelo op een zijspoor geraakt. Voorzitter Jan Smit van Heracles bevestigt tegenover dagblad Tubantia dat beide clubs een akkoord hebben bereikt.

Dorda moet in Utrecht nog wel medisch gekeurd worden. De 25-jarige linksback speelde sinds anderhalf jaar voor de Almeloërs. Daar had hij dit seizoen geen basisplek meer. Bij FC Utrecht lijkt Dorda wel meteen speelminuten te kunnen krijgen. Dave Bulthuis is namelijk geblesseerd geraakt aan zijn knie, waardoor hij de komende wedstrijden moet missen.

Dorda trainde donderdag al niet meer mee bij Heracles, omdat hij zich in Utrecht meldde voor de medische keuring. Andreas Wolf meldt zich daar later ook. Volgens De Telegraaf twijfelt de club uit de Domstad echter of het de verdediger ook echt zal vastleggen.

Wolf kreeg onlangs namelijk een rode kaart in een duel van het tweede team van AS Monaco. Hem hangt daarom een schorsing van twee tot vier duels boven het hoofd, een schorsing die ook in Nederland geldig zou zijn. De Franse tuchtcommissie doet binnen vijf dagen uitspraak.